Duur 01:04
Gepubliceerd op 10 februari 2017

Kees van der Staaij (SGP) over de ouderenzorg

In Tijd voor MAX heeft MAX de 11 grootste lijsttrekkers uitgenodigd. Allen krijgen zij één en dezelfde vraag voorgeschoteld: wat gaat uw partij doen voor de ouderenzorg? Het antwoord van Kees van der Staaij van de SGP kunt u in het fragment hierboven bekijken en in de tekst hieronder lezen.

De ouderenzorg. Dat is de enige politieke vraag die wij aan iedereen hier voorleggen. Wat wilt u als SGP daar aan gaan doen?

Een heel belangrijk onderwerp, omdat wij natuurlijk heel veel liefde en zorg willen geven aan onze ouders, grootouders, en hopen dat wij zelf die zorg ook krijgen als wij oud zijn en die zorg nodig hebben. Wat ik heel belangrijk vind is dat wij meer handen aan het bed krijgen in zorginstellingen. Want daar is nu toch best wel veel klagen over en vaak terecht. Dat is één belangrijk punt. Een tweede belangrijk punt dat ik wil noemen, is dat we ook meer zorg op maat ook geven, aansluiten bij de wensen die mensen zelf hebben. Dus meer eigen zeggenschap over de zorg die we willen hebben. En het derde punt, dat is voor mij ook wel een hartenkreet, is dat we ouderen niet alleen zien als degenen die zorg nodig hebben, maar ook laten voelen en merken dat zij meetellen, dat wij ook de wijsheid van de grijsheid blijven benutten in onze samenleving.

Kijk, dat klinkt mooi. De wijsheid van de grijsheid.

Op vrijdag 10 februari 2017 is Kees van der Staaij te gast in Tijd voor MAX. Zie voor meer informatie het overzicht van de zorgstandpunten van de – op dit moment – 8 grootste partijen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer