Duur 02:31
Gepubliceerd op 10 februari 2017

Holke

Holke is CDA-lid. Hij stelt zich echter kritisch op tegen het gevoerde en toekomstige beleid van de partij. Dat doet hij onder andere tijdens een bijeenkomst waar Pieter Omtzigt in debat treedt met het publiek.

Verontruste ouderen

Holke komt al jaren op voor de oudere. Hij is medeoprichter van de Facebookgroep Verontruste Ouderen. De overheid schiet volgens hem tekort op thema’s als zorg, pensioen en inkomen. Hij is dan ook blij met het plan van het CDA om de AOW-uitkering te verhogen met 150 euro per jaar, wat neerkomt op ongeveer 13 euro per maand. Holke vindt dit bedrag niet genoeg. Ouderen die alleen van AOW leven en zonder aanvullend pensioen zitten krijgen al flinke extra kosten. Dan is zo’n verhoging van het AOW niet genoeg.

De kritische kiezer

Omdat Holke graag kritische vragen stelt aan politici, bezoekt hij bijeenkomsten. Dit keer is hij aanwezig bij de samenkomst van de Pensioentoer van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Naast Holke zijn nog ruim 120 andere bezorgde ouderen aanwezig. Tijdens de bijeenkomst stellen de aanwezigen kritische vragen. Na afloop geeft Omtzigt aan het belangrijk te vinden om te spreken over de keuzes van de afgelopen 4 jaar en over de toekomstplannen.

De reportage met Holke is op vrijdag 10 februari 2017 te zien in Hallo Nederland.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer