D-Dag in de thuiszorg

Omroep: MAX

Duur: 0:06:43

Uitzending: di 23 feb 2016 01:00

D-Day voor de thuiszorg in Nederland

Een belangrijke dag voor de thuiszorg. Dinsdag 23 februari 2016 vergaderen veel gemeentes in Nederland over de plannen van Buurtzorg Nederland om het werk van het noodlijdende thuiszorgbedrijf TSN over te nemen. Thuiszorgorganisatie Buurtzorg wil driekwart van de medewerkers van TSN over te nemen.

TSN Thuiszorg

TSN Thuiszorg is nu nog de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. In 2015 vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Volgens TSN betaalt een kwart van de gemeenten te weinig voor de zorg. Door bezuinigingen van het kabinet krijgen gemeenten 40 procent minder voor de huishoudelijke hulp. Gevolg: gemeenten kopen minder uren in en hebben de vergoedingen flink verlaagd.

Gemeentes moeten voor woensdag 24 februari laten weten of ze in zee gaan met Buurtzorg of dat een andere organisatie de huishoudelijke hulp zal overnemen.

FNV voert actie

Reden voor vakbond FNV  en medewerkers van TSN Thuiszorg om vandaag de straat op te gaan voor actie. En om ervoor te zorgen dat er voor de duizenden medewerkers van TSN hun werk blijven houden.

In Meldpunt! dinsdag 23 februari 2016 het laatste nieuws over de thuiszorg in Nederland. Te gast in de studio zijn Sarah Dobben van  de FNV en medewerkers van TSN.

Geef een reactie