Duur 01:13
Gepubliceerd op 28 februari 2017

Alexander Pechtold (D66) over de ouderenzorg

In Tijd voor MAX heeft MAX de 11 grootste lijsttrekkers uitgenodigd. Allen krijgen zij één en dezelfde vraag voorgeschoteld: wat gaat uw partij doen voor de ouderenzorg? Het antwoord van Alexander Pechtold van D66 kunt u in het fragment hierboven bekijken en in de tekst hieronder lezen.

Eén vraag, in korte bewoordingen. Dat is de enige politieke vraag die wij hier stellen. Het gaat niet goed met de ouderenzorg. Wat gaat D66 daaraan doen?

De noodklok is terecht geluid. Je ziet in de gezondheidszorg van alles goed gaan, de ziekenhuizen, de huisartsen. Daar gaat heel veel goed. Maar in de ouderenzorg zijn we nu bezig om mensen niet meer, zoals mijn oma, met 6 op één zaal, wat vroeger gebeurde, maar willen we mensen langer thuis. De mensen die dus nog in de tehuizen zitten, zijn zware gevallen. Dus daar moet veel geld bij. Niet alleen D66, veel partijen zeggen dat. Maar het is niet alleen geld. Want eer dat je mensen opgeleid hebt, eer dat je zorgt dat er voldoende aandacht is die ook kwalitatief goed is, zullen we echt de komende jaren bezig zijn. Ik denk dat bijna alle politieke partijen op het moment dit wel door hebben. Dus mijn idee zou zijn, dat we heel snel na 15 maart dat gaan regelen. En D66 wil dat ook heel graag. Wij zijn de partij die het individu centraal stelt, dus thuis wonen zolang mogelijk, maar als je eenmaal aan de zorg, de echt intensieve zorg, toe bent, dan moet dat ook op een beschaafd niveau.

Goed.

Alexander Pechtold is op dinsdag 28 februari 2017 te gast in Tijd voor MAX. Zie voor meer informatie het overzicht van de zorgstandpunten van de – op dit moment – 8 grootste partijen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer