Samen sterk tegen eenzaamheid

Omroep: MAX

Duur: 0:07:36

Uitzending: di 26 sep 2017 00:00

Samen sterk tegen eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Om daar iets tegen te doen is er de Week tegen Eenzaamheid. In het hele land worden activiteiten ondernomen om mensen uit hun isolement te krijgen. Grote en kleine initiatieven. Zo introduceert het Nationaal Ouderenfonds het project Match, is er de Klup-app, zorgt Carolien van Ginkel met haar Caffè Caro dat mensen samen koffie kunnen drinken, ontmoeten 50-plussers elkaar op MAX 50plusnet en wordt er gedanst tegen eenzaamheid.

Klup-app

De Klup-app verbindt 50-plussers om er samen op uit te gaan. Wanneer u een profiel aanmaakt, dan kunt u aangeven waar uw interesses liggen. Via de app kunt u zoeken op gebruikers (kluppers) met dezelfde interesses. Maar u kunt ook zelf een voortel doen voor een uitje. Vanuit de gezamenlijke interesse voor een activiteit, ontstaan vaak weer nieuwe contacten. De app is gratis te downloaden.

Caffé Caro

Carolien van Ginkel is in Rhenen inmiddels een begrip. In haar bestelauto heeft zij een mobiel koffiehuis; Caffè Caro. Ze zet haar terras neer in straten waar zij vermoedt dat er eenzame mensen zijn. In het begin moet ze regelmatig door de brievenbus en kiertjes van geopende deuren praten. Met succes, want Caffé Caro staat tegenwoordig elke vrijdagochtend op de Valleiweg in Rhenen. Het is zelfs zo druk, dat als er men niet vroeg genoeg bij is, de meterslange picknick tafel die Carolien uitstalt, vol zit en men op nabijgelegen zitplaatsen moet plaatsnemen. Caroline wil graag uitbreiden en een SRV-wagen kopen. Maar daar kan ze nog wel wat steun bij gebruiken.

MAX 50plusnet

Ook MAX zet zich al jaren in om 50-plussers met elkaar te verbinden en mogelijk eenzaamheid tegen te gaan. MAX 50plusnet biedt 50-plussers de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en zo hun sociale netwerk uit te breiden. U ontmoet leeftijd genoten waarmee u kunt chatten, mailen en om eventueel samen of in groepsverband activiteiten te ondernemen. Deelnemen aan MAX 50plusnet is voor iedereen gratis.

Dansen tegen eenzaamheid

Tijdens de Week tegen de Eenzaamheid organiseert Albert Heijn in samenwerking Sensoor 100 buurtlunches die eenzaamheid tegen moeten gaan. In Diemen wordt er een swingend element aan de lunch toegevoegd. Dit swingende element wordt verzorgd door Het Danspaleis, een organisatie die jong en oud bij elkaar probeert te brengen aan de hand van een disco. Hallo Nederland is hierbij om de feestelijkheden vast te leggen en zendt hierover een reportage uit in de uitzending van 27 september 2017. Deze is om 18.30 uur te zien op NPO 2.

Samen naar Klassiek

Veel mensen die van klassieke muziek houden, hebben niemand met wie ze naar een concert kunnen gaan. Daarom heeft MAX Avondconcert Samen naar Klassiek in het leven geroepen. Met Samen naar Klassiek wordt een klassiek concert een gezellige avond samen uit. Dus bent u op zoek naar een muziekvriend(in) meld u dan aan!

Carolien van Ginkel van Caffè Caro en Jaap Houweling van Klup zijn dinsdag 26 september 2017 te gast in Tijd voor MAX.

Geef een reactie