Duur 22:04
Gepubliceerd op 6 november 2015

Oma’s van Tanzania

De oma’s, die in Tanzania bibi’s worden genoemd, wonen allemaal in lemen verrotte hutten. Sommigen slapen zelfs buiten onder een stuk zeil. Er is dringend hulp nodig om deze ouderen van een fatsoenlijk dak boven hun hoofd te voorzien. Zeker als het regenseizoen begint en het water de hutten in stroomt.

Sanya Juu

De Nederlandse Joop en Martin proberen in het dorpje Sanya Juu het verschil te maken voor de oma’s op het platteland. Ze zamelen in Nederland geld in en gaan 2 keer per jaar op eigen kosten naar Tanzania om met een groep vrijwilligers huisjes te bouwen. Dit alles doen ze samen vanuit hun Stichting Bouw Woningen in Tanzania, in samenwerking met de lokale priester Erasto. Hij kent alle families en weet daardoor precies welke oma (bibi) of welk gezin een nieuw huisje het hardst nodig heeft.

2200 euro

Joop en Martin hebben veel ervaring  met het bouwen van huisjes in Tanzania. Inmiddels hebben zij er al 84 gerealiseerd voor families. Maar er zijn nog veel bibi’s die geen dak boven hun hoofd hebben. Daarom hebben zij de hulp van Stichting MAX Maakt Mogelijk ingeroepen. Want voor 2200 euro is zo’n huisje te realiseren. Hiervoor verlangen Joop en Martin wel inzet en hulp van familieleden en vrienden van de bibi’s bij het bakken van stenen. U kunt MAX Maakt Mogelijk steunen bij de realisatie van de huisjes voor de oma’s van Tanzania.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Stichting MAX Maakt Mogelijk.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer