Duur 05:51
Gepubliceerd op 2 februari 2017

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima 15 jaar getrouwd

Vandaag 15 jaar geleden gaven koning Willem-Alexander en koningin Máxima elkaar het ja-woord op 2 februari 2002. Wij kijken terug op 15 jaar huwelijk van het koninklijke paar.

Maxima Zorreguieta ontroert heel Nederland wanneer zij tijdens haar huwelijk met prins Willem-Alexander op 2 februari 2002 een traantje weg pinkt in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Willem-Alexander

Prins Willem-Alexander en prinses Maxima wonen in Amsterdam het Koninginneconcert bij ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van koningin Beatrix op 25 april 2003.

Prins Willem-Alexander en prinses Maxima op donderdag 29 januari 2004 in Villa Eikenhorst in Wassenaar met het pasgeboren prinsesje Catharina-Amalia.

WASSENAAR-KONINGSHUIS-BABY

Prins Willem Alexander en prinses Maxima met prinses Amalia en het pasgeboren prinsesje Alexia tijdens een fotosessie in de tuin van Villa Eikenhorst, de woning van het gezin in Wassenaar op 17 juli 2005.

Willem-Aleander

Opnieuw een dochter voor het koninklijke paar! Prins Willem-Alexander en prinses Maxima poseren op 26 juni 2007 in de Koninklijke Stallen in Den Haag met hun dochters prinses Amalia (r), prinses Alexia (m) en de pasgeboren prinses Ariane.

Willem-Alexander

De troonwisseling van Koningin Beatrix en Koning Willem Alexander is een feit. Op de foto Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de inhuldiging in De Nieuwe Kerk op 30 april 2013.

Willem-Alexander

Kroonprinses Amalia en de prinsessen Alexia en Ariane met koning Willem-Alexander en koningin Maxima op het balkon van het Koninklijk Paleis in Amsterdam na de inhuldiging op 30 april 2013.

Willem-Alexander

Het koninklijke paar begin 2017, bij het Koninklijk Paleis.

Willem-Alexander

Ook jubileum Oranje Fonds

Ook het Oranje Fonds viert vijftienjarig bestaan viert. Het was het cadeau dat (toen nog) prins Willem-Alexander en prinses Máxima kregen bij hun huwelijk. Sindsdien heeft het fonds tienduizenden sociale initiatieven gesteund en miljoenen mensen samengebracht. De initiatieven worden doorgaans gedragen door vrijwilligers, die een oplossing zoeken en vinden voor een probleem in de samenleving. Volgens het fonds het bewijs dat mensen in Nederland klaar staan “voor de buren en voor de mensen in de wijk”. Het jarige fonds roept op om Nederland samen mooier te maken: “Loop eens binnen bij een buurthuis, maak een praatje met iemand die eenzaam is of ga een dagje helpen in een verzorgingshuis. Zo maken we samen Nederland mooier”.

Justine Marcella, Koninklijk Huis-journalist en hoofdredacteur van Vorsten, is op donderdag 2 februari 2017 te gast bij Tijd voor MAX, waar zij praat over het huwelijk.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Jacob van Reenen says:

    Helaas deze dag niet meegemaakt daar ik aan het bed op de IC afdeling van het UMC zat naast mijn toenmalige echtgenote zat die de avond ervoor een hersenbloeding hed gekregen. Daarna heeft zij nog 5 maanden geleefd en is op 43 jarige leeftijd overleden. Heb de uitzending dus nooit helemal gezien . Alleen de beknde huilbeelden ,overigens grandioos mooie beelden !

Bekijk ook

Meer