Duur 14:50
Gepubliceerd op 31 maart 2016

Kind vermist

Het is de nachtmerrie van iedere ouder, je kind gaat op reis en raakt vermist.  Vijf maanden geleden, op 28 oktober 2015, verdween de 22-jarige Sophia Koetsier in Oeganda van de aardbodem. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

Stage

De geneeskundestudent liep stage in een ziekenhuis in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Daarna is ze met 3 vrienden een rondreis gaan maken. Sophia deed wekelijks verslag van haar reis per mail. In de nacht dat ze verdween zouden ze slapen in het Student Center in Murchison Falls National Park. Ze ging naar het toilet is nooit meer terug gekomen. Niemand heeft iets gezien.

Zoektocht

Na haar verdwijning heeft de Oegandese politie met honden in het gebied rondom de slaapplek gezocht en vlogen met een helikopter over Murchison Falls. De volgende dag wordt bij de rivier een waterfles gevonden waarvan men weet dat deze van Sophia is. Er kwamen 3 Nederlandse agenten die met een drone het park onderzochten. Tien dagen nadat Sophia was verdwenen, werden de zoekacties van autoriteiten gestaakt.

Stichting opgericht

De ouders van Sophia, Marije Slijkerman en Gerard Koetsier, hebben naar aanleiding van de verdwijning van Sophie een stichting opgericht. De stichting Find Sophia is opgericht ten eerste met als doel om de zoekactie naar Sophia mogelijk te maken. Daarnaast dient de stichting een breder maatschappelijk doel. Op basis van deze en eerdere ervaringen rondom vermissingen in het buitenland zal de stichting ook in toekomstige vermissingszaken snel hulp kunnen bieden. Tussentijds wordt een plan van aanpak doorontwikkeld, om het proces dat plaatsvindt vanaf het moment dat iemand vermist raakt, efficiënter te maken en daardoor te kunnen versnellen.

Op donderdag 31 maart 2016 vertelden Marije Slijkerman en Gerard Koetsier hun indringende verhaal in Tijd voor MAX.

Geef een reactie

Reactie

    Marjan Buzink says:

    Ik heb de familie van Sophia Koetsier via hun website Findsophia laten weten, dat ik via een toevallig contact in Uganda een oproep heb geplaatst om diens contacten in te zetten om Sophia te vinden. Ik hoop dat het effect heeft. Ik heb er nog geen antwoord op gehad overigens. Maar wie weet: het geluk zit soms in een onverwachte hoek. Prima dat jullie er weer aandacht aan gegeven hebben, anders had ik dit idee waarschijnlijk niet gehad.
    Marjan Buzink