Duur 03:28
Gepubliceerd op 4 december 2015

Kassenproject Moldavië

Een bekende uitspraak is: geef de armen geen vis, maar een hengel. En dat is precies waar MAX Maakt Mogelijk ook in gelooft. Bijvoorbeeld door bij Casa MAX Capresti, een van de tehuizen in Moldavië, kassen te plaatsen. De kassen bieden verse groenten en fruit voor het tehuis en de oudere bewoners in de omgeving. Daarnaast creëert het werkgelegenheid.

Gezonde voeding en werkgelegenheid

De kassen bieden niet alleen gezonde voeding, er ontstaat ook werkgelegenheid. Want in het verbouwen van groenten en fruit gaat veel tijd en werk zitten. Op deze manier kunnen de mensen in de armste dorpen zelf hun geld verdienen en kunnen de ouderen in de zorgprojecten gezond eten aanbieden.

Onderhoud

De arme tachtig- en negentigjarigen, voor wie Stichting MAX Maakt Mogelijk diverse projecten heeft opgezet, zijn natuurlijk niet in staat om te werken in de kassen. Maar een groot deel van de groep van 50 tot 75 jaar kan dit wel. En om díe groep gaat het. Zij kunnen door in de kassen te werken een groot deel van hun familie onderhouden. U kunt MAX Maakt Mogelijk steunen deze kassen te realiseren.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Stichting MAX Maakt Mogelijk.

Geef een reactie

Reactie

  1. Maria Lucas says:

    Al vele keren heb ik geld gestort op Max Maakt Mogelijk, vooral voor de ouwetjes in Moldavië, in Indonesië (Jakarta??), omdat het mij, 75 jaar, aan het hart gaat dat die ouderen het zó slecht hebben. Dan kan er bij mij nog wel wat af. Het verbaast mij wel dat deze ouderen zo stokoud worden. Dit kassenproject: “de tachtig- negentigjarigen zijn uiteraard niet in staat om te werken”… Dat mensen in die erbarmelijke omstandigheden nog zo oud worden, terwijl wij in ons welvarende Nederland hard roepen: “jee, al tachtig, al vijfentachtig, wat een leeftijd!!”.
    Doe maar voor die ouwetjes. Die hebben het toch ook verdiend!

Bekijk ook

Meer