Duur 00:30
Gepubliceerd op 18 december 2017

Help de ouderen van Oost-Europa de winter door

Arme ouderen in Oost-Europa hebben het zwaar tijdens de wintermaanden. Sommigen van hen wonen in krotten en hebben geen kachel. MAX Maakt Mogelijk wil hen helpen door kolen, hout, kachels en eten te brengen. Wilt u dit mogelijk maken? Word dan donateur van de winteractie.

Overlijden door bevriezing

Door middel van een zelfgekozen donatie kunt u duizenden ouderen in Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Litouwen, Kosovo, Albanië en Bosnië helpen de winter door te komen. In deze landen kan het tijdens dit seizoen wel tot -25 graden worden, waardoor arme ouderen soms zelfs overlijden door de kou.

Levens redden

In de voorgaande 11 jaren heeft MAX Maakt Mogelijk ook geld ingezameld voor deze kwetsbare groep mensen. In 2016, bijvoorbeeld, is het mogelijk om 10.841 ouderen te helpen door de giften van alle donateurs. Hierdoor zijn levens gered en hebben de ouderen het winterse seizoen warmer door kunnen doorstaan. Dit geldt bijvoorbeeld voor de vrouw op de foto hieronder, die via MAX Maakt Mogelijk hout voor de kachel heeft ontvangen.
MAX Maakt Mogelijk

Doneer nu

In de winter van 2017/2018 hebben de ouderen u opnieuw hard nodig, want de winter kan wel tot april aanhouden in deze landen. Helpen doet u door  naar de site van MAX Maakt Mogelijk te gaan en de stappen te doorlopen.

Ouderen in Oost-Europa

In Centraal- en Oost-Europa wonen veel arme ouderen die er vaak alleen voor staan en nooit bezoek krijgen. Zij wonen soms in huisjes zonder vloer en kapotte daken, wat met name in de winter rampzalig is. Geld om deze situatie zelf te verbeteren hebben zij niet, want hun pensioen bedraagt soms slechts 33 euro per maand. Daar moeten zij alles van doen, wat erop neerkomt dat zij meestal maar 1 maaltijd per dag kunnen betalen.

Over MAX Maakt Mogelijk

Stichting MAX Maakt Mogelijk heeft als doelstelling het bevorderen en ondersteunen van het maatschappelijk en geestelijk welzijn van ouderen in de samenleving. Om die doelstelling te bereiken initieert, realiseert en ondersteunt de stichting projecten om de leefomstandigheden van met name ouderen substantieel te verbeteren.

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Een hartverwarmende activiteit. Ik hoop dat iedereen beseft hoe hard dit nodig is. … Zelf sponsor ik een gezin in Armenie, met het overmaken van een maandinkomen, gedurende een jaar (verdeeld over 6 keer). Mijn maandinkomen is in Armenie een jaarinkomen. En met mijn geld kan een familie, bestaande uit drie generaties, normaal leven. Oma kan boodschappen doen, de energierekening betalen, medicijnen kopen en incontinentie luiers gebruiken (opa is overleden). De kinderen rijden een auto, hebben een baan en kunnen elke zomer op vakantie. De kleinkinderen zitten nu op de middelbare school, hebben een mobile telefoon en een laptop. Mijn vrouw bezoekt de familie elk jaar en ziet het geluk dat dit gezin ten deel valt. Het is maar één gezin en er is nog veel meer onnoemelijke armoede. Daarom draagt het initiatief van Max, heel veel bij om dit armoede leed te verzachten. Geef, beste mensen, laat je hart spreken.

Bekijk ook

Meer