Duur 09:34
Gepubliceerd op 27 november 2015

Een fatsoenlijk toilet wil toch iedereen!

Op een halfuur rijden van de hoofdstad van Moldavië Chisinau ligt Straseni. Veel ouderen wonen er afgelegen in oude krotten. Naast een groot tekort aan goede voeding, medicijnen en een verwarmd huisje is er nog iets waar het de ouderen in Moldavië aan ontbreekt: hygiëne en een toilet. Voor slechts 80 euro is dit probleem opgelost.

Fatsoenlijk toilet

Voor duizenden ouderen in Moldavië is het doen van de behoefte in een emmer de dagelijkse realiteit. Slechts 22 procent van de bevolking heeft een huis met stromend water dat is aangesloten op het riool. De rest van de bevolking moet zich behelpen met emmers en hokjes op het land. Door weer en wind.

80 euro

De Nederlandse Stichting Ouderenzorg Moldavië werkt nauw samen met de Moldavische stichting Neohumanist. Namens hen trok Veronica Timbalari aan de bel bij MAX Maakt Mogelijk om iets te doen aan het toilet- en hygiëne probleem. Voor slechts 80 euro wil Stichting MAX Maakt Mogelijk een composttoilet voor deze ouderen kopen zodat zij op een menswaardige manier naar het toilet kunnen. U kunt MAX Maakt Mogelijk steunen bij dit toilettenproject.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Stichting MAX Maakt Mogelijk.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer