Duur 09:32
Gepubliceerd op 4 november 2015

Echte vriendschap

In Tijd voor MAX is Simon Vuyk te gast geweest over het onderwerp echte vriendschap. Hij vroeg diverse mensen uit zijn omgeving om een verhaal te schrijven over hun mooiste vriendschap. Resultaat is het boek Echte Vriendschap dat vorige week uitkwam.

Verjaardagscadeau

Vuyk is criminoloog, onderzoeksjournalist, misdaadauteur en tv-maker. Al hardlopend in Frankrijk dacht hij na over vriendschappen en over het verschil tussen ‘gewone’ vrienden en échte vrienden. Hij besefte dat vriendschap het allerbelangrijkste in zijn leven is geworden en daar wilde hij iets mee doen. Daarom vroeg hij allerlei bijzondere mensen (uit privé- maar ook uit werkkring) om een verhaal over hun mooiste, beste vriendschap voor hem op papier te zetten. Omdat hij in 2015 55 jaar zou worden vroeg hij het als een verjaardagscadeau, met de mededeling dat hij er een boek van zou maken – dat hij daadwerkelijk wilde uitgeven. Het verhalenboek van Vuyk zet vriendschap als menselijk en maatschappelijk thema op de kaart.

Wist u dat u uw echte vrienden ook kunt waarderen op MAX Vandaag? Via de pluim kunt u een ander waarderen!

Wat maakt vriendschap voor u zo bijzonder?

 

Geef een reactie

Reactie

  1. doortje says:

    Vriendschap is belangrijk voor iedereen,maar als je 90 jaar bent en je vriendinnen overleeft,is het moeilijk opnieuw vrienden te vinden.

Bekijk ook

Meer