Duur 14:13
Gepubliceerd op 5 december 2014

De kinderen van Stefanesti

Kinderen in Oost-Europa worden steeds vaker opgevoed door hun grootouders. De ouders zijn overleden of werken ver van huis. De zorg en opvoeding komen daardoor bij de grootouders te liggen. Dat gaat vaak goed, maar ook te vaak fout.

Stefanesti

Met de situatie van de kinderen in het dorp Stefanesti, Moldavië, is het vreselijk gesteld. Zij hebben nauwelijks of niet te eten. Sommigen kinderen vallen tijdens de les in slaap door gebrek aan eten of omdat ze de avond en nacht hebben gewerkt om geld te verdienen. Anderen kunnen helemaal niet naar school, omdat ze moeten werken.

Voeding op school

Voeding is nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen als kind. MAX Maakt Mogelijk wil samen met de basisschool in Stefanesti dat de kinderen iedere dag op school kunnen eten. Alleen geld voor boodschappen is niet genoeg. De keuken is zeer verouderd en moet dringend vervangen worden.

Op de website van MAX Maakt Mogelijk is meer te lezen over de kinderen van Stefanesti. U leest daar ook het verslag van Jan Slagter over zijn bezoek aan de kinderen van Stefanesti.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Stichting MAX Maakt Mogelijk.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer