Duur 01:30
Gepubliceerd op 1 februari 2016

Zwarte risotto met inktvisringen van Janny

Inktvisringen worden gesneden van de schoongemaakte lijven van de pijlstaartinktvis. Tubes worden ze genoemd. Deze ‘tubes’ zijn tegenwoordig gelukkig ruim vertegenwoordigd in het vriesvak bij de visman of beter gesorteerde supermarkt, aldus Janny.  Let op: inktvis heeft maar een heel korte bereiding nodig!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 flinke banaansjalot
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 300 gram Venere (Italiaanse zwarte rijst)
  • 250 milliliter witte wijn
  • 500-600 milliliter kippenbouillon
  • 300 gram rivierkreeftjes
  • 2-3 inktvis ’tubes’
  • 1 rode peper
  • gemengde groene kruiden (dille, peterselie, bieslook evt. kervel)
  • 1 citroen of limoen

Bereiding:

Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

Smelt de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotsnippers zacht. Voeg de helft van de knoflook toe en strooi de rijstkorrels in de pan. Roer zolang tot alle rijstkorrels met een dun laagje olie bedekt zijn. Schenk de witte wijn in de pan. Laat enigszins in dampen en voeg dan in etappes de bouillon toe. Laat de rijst gaar koken in ongeveer 20-25 minuten.

Snijd intussen de inktvis tubes in ringen. Maak de peper schoon en snijd deze in halve ringen. Fruit inktvisringen met de reepjes peper en rest van de knoflook ongeveer 2-3 minuten in de koekenpan. Warm de laatste 5 minuten de rivierkreeftjes in de risotto mee.

Hak de kruiden grof. Rasp wat citroenschil af. Schep de inktvisringen op de risotto, bestrooi met wat geraspte citroenschil . Serveer de risotto met de groene kruiden en leg er eventueel een partje citroen of limoen bij om over de vis te druppelen.

Geef een reactie

Reactie

    WSRoosenhoogh says:

    Ben helemaal weg van de oorbellen die Janny steeds draagt. Zou ze willen verklappen waar ze die, behalve van Kaleo, vandaan haalt?
    Bij voorbaat dank.
    Met vriendelijke groet en in afwachting,

    Ineke

Bekijk ook

Meer