Duur 12:53
Gepubliceerd op 2 december 2019

Zoete aardappel-zuurkoolsoep

De zoete aardappel is niet meer uit onze keuken weg te denken. En dat is niet zo gek, want deze groente laat zich heel gemakkelijk combineren en is veelzijdig te bereiden. Sandra maakt er een zoete aardappel-zuurkoolsoep van. Ze serveert er pistoletjes bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 400 gram zoete aardappel
  • 250 gram zuurkool
  • 600 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 milliliter room
  • peper, zout
  • 2 el boter
  • 2 volkoren pistoletjes
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg 1 eetlepel paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut mee.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappelblokjes toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de zuurkool toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat circa 15 minuten op zacht vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

Roer de rest van het paprikapoeder door de boter. Hak de peterselie en voeg toe. Breng de boter op smaak met peper en zout en besmeer de pistoletjes ermee.

Verdeel de soep over borden. Serveer met de pistoletjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer