Duur 13:03
Gepubliceerd op 16 maart 2018

Zelfgemaakte vissticks met doperwten in rode saus

Vissticks zijn op zijn tijd niet te versmaden zo lekker. Bijna iedereen lust ze wel, groot en klein. Maar u kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken, dan zijn ze nog lekkerder. Mounir serveert bij de zelfgemaakte vissticks doperwten en een heerlijke rode saus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 winterpeen
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 eetlepel bloem
  • 300 milliliter water
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper, zout
  • 75 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 200 gram kabeljauw
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.

Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Kook de winterpeen circa 5 minuten. Voeg daarna de doperwten toe en kook nog circa 3 minuten. Giet af en spoel koud.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de sjalot en fruit circa 2 minuten. Voeg de oregano toe en verwarm kort mee. Voeg 1 eetlepel bloem toe en gaar circa 1 minuut. Voeg het water toe en laat het geheel inkoken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de doperweten en winterpeen toe en verwarm op laag vuur.

Bestrooi de rest van de bloem en het paneermeel in 2 diepe borden. Kluts het ei in een ander diep bord en breng op smaak met peper en zout. Snijd de vis in 6 repen en breng op smaak met peper en zout. Paneer de visrepen door ze eerst door de bloem te wentelen, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vissticks in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.

Giet de aardappelen af en stoom droog. Stamp met een stamper tot puree en maak het smeuïg met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper.

Verdeel de puree over borden en druppel hier wat olijfolie over. Verdeel hier de doperwten en saus bij en leg er de vissticks naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Snipsnap says:

    Hoi Mounir,
    Oh heerlijk zeg, gewoon zo’n ouderwets hap.
    Grappig, want dit is wat ik nog in huis heb, wat aardappelen, doppers in de vriezer en verse worteltjes.
    En ja ja de vis niet te vergeten. haha haha.
    Ik maak het met havermout, want paneermeel ja dat heb ik niet hoor, zo modern heb ik niet
    Heerlijk lekker ouderwets, ik ga er van genieten.
    Dank u wel!!!
    Fijne dag.

    Cees21 says:

    Eindelijk eens een fatsoenlijk recept van Mounir, en gelukkig niet voor meerdere personen op een bord. Gewoon lekkere visstick met puree en doppers. En dan…tijdens het opmaken van het bord komt de opmerking dat hij “de lekkerste vissticks”voor zichzelf houdt…Goed gedaan man! Stel je voor dat je vriend of vriendin of partner die had gekregen?…nee dat kan echt niet!

Bekijk ook

Meer