Duur 14:14
Gepubliceerd op 4 november 2019

Zelfgemaakt panbrood met pittige saus en biefreepjes

Panbrood zelf maken klinkt ingewikkeld, maar met dit recept van Sandra is het in een handomdraai gebeurd. Ze maakt het deeg van yoghurt, zelfrijzend bakmeel en een snufje zout. Het deeg hoeft niet te reizen en het brood wordt in de koekenpan gebakken. Sandra serveert er zoete aardappelpuree, geroosterde groenten en biefreepjes bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool
  • 200 gram geschoonde spruiten
  • olijfolie
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 jalapeño
  • 0,5 bosje koriander
  • 0,5 bosje peterselie
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Peper, zout
  • 200 gram biefstuk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de roosjes van de bloemkool. Halveer de spruiten. Verdeel de bloemkool en spruiten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel in circa 8 minuten gaar.

Giet de zoete aardappel af en stoom droog. Stamp de zoete aardappel tot puree. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper.

Pel en hak de knoflook. Snijd de groene peper in ringen. Doe de knoflook met de koriander, peterselie en peper in een hoge maatbeker. Voeg een flinke scheut olie toe en pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de yoghurt, het meel en een snufje zout en verdeel het deeg in vieren.

Bestrooi wat bloem over het werkblad en rol de verdeelde stukken deeg tot dunne, platte broden. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de broden in circa 4 minuten om en om goudbruin en gaar.

Snijd de biefstuk in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de biefstukreepjes in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer het panbrood met de zoete aardappelpuree. Verdeel hier de geroosterde groente en biefstukreepjes over. Lepel er flink wat van de groene saus over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Stephanie de Kroon says:

    Wat hebben wij gesmuld van dit heerlijke recept. Ik heb het recept wel iets aangepast omdat de kinderen mee aten. In dit geval dus geen spruitjes en ipv de biefstuk heb ik kipshoarma gebruikt. De pittige saus maakte het voor ons helemaal af, die heb ik bij de kinderen achterwege gelaten. Heerlijk!

    Ylle says:

    Het was super lekker! Dit komt vaker op het menu.😋

Bekijk ook

Meer