Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:19

Uitzending: do 26 okt 2017 10:00

Zacht gestoofde spitskool met krokante vis

De spitskool dankt zijn naam aan de spitsvormige bladeren. Het is eigenlijk een ‘kruising’ tussen witte kool en savooiekool. Het wordt ook vaak groene kool genoemd, door de groene bladeren. Spitskool is een sappige, zachte koolsoort die boordevol vitamine C zit. Sandra serveert de spitskool bij een krokante kabeljauw.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappels
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 200 gram kabeljauw
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 ui
  • scheutje melk
  • olijfolie
  • 0,5 spitskool
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • boter
  • 100 milliliter groentebouillon
  • peper, zout

Extra nodig:

Staafmixer + bakje, ovenschaal

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

Doe de amandelen met een scheutje olie en de mosterd in het staafmixerbakje of een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot grove kruimels. Leg de vis in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de amandelen over de bovenkant van de vis. Bak de vis in circa 15 minuten gaar.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheut olie in de pan en fruit de ui circa 2 minuten. Halveer de spitskool, verwijderd de harde kern en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de spitskoolreepjes en de kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg een klontje boter en de bouillon toe en stoof circa 8 minuten met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappels af en stoom ze droog. Voeg wat boter en de melk toe en stamp tot puree.

Verdeel de puree, spitskool en vis over borden.

TIP: Rol voor een extra nette versie de notenkorst tussen 2 stukjes plastic folie met een roller plat en snijd dan de korst op maat in stukken voor over de vis.

Geef een reactie