Duur 13:11
Gepubliceerd op 4 september 2018

Witlof-gehaktovenschotel

Aardappels, groenten en vlees, traditioneler kan het bijna niet. Om deze traditionele combinatie een andere twist te geven, maakt Mounir er een ovenschotel van. Gehakt en witlof smaakt heerlijk samen, dus deze witlof-gehaktovenschotel is een echte aanrader.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4 stronkjes witlof
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels mosterd
  • peper, zout
  • klontje boter
  • snufje nootmuskaat
  • 30 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in circa 15 minuten gaar.

Verwarm een scheutje olie in een wok. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten.

Halveer de witlof en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. Voeg de witlof toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul in circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en gaar circa 1 minuut. Voeg de mosterd toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stampt tot puree. Verdeel het witlof-gehaktmengsel over een ovenschaal en bestrooi met wat nootmuskaat. Verdeel hierop de aardappelpuree en bestrooi hier ook een snufje nootmuskaat over en daarna de oude kaas. Bak circa 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. Amonduultje says:

    Beste Mounir,

    Wat heerlijk….. bedankt

    Mvg

  2. Cesaria says:

    Hallo Mounir,

    Lekkere smaken
    En makkelijk klaar te maken!

    Vriendelijke groet,
    Cesaria

  3. GerryenJose says:

    Vandaag gemaakt. we hadden het met aardappel puree gedaan, uitstekend gelukt, was heerlijk.