Duur 13:13
Gepubliceerd op 29 november 2018

Vistaco’s

Taco’s worden het meest gegeten met gehakt. Gehakt in combinatie met een harde taco is geen probleem, maar Mounir maakt deze vistaco’s van zachte maistortilla’s. Hij vult ze met koolvis en groenten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 250 gram koolvis
  • 0,5 spitskool
  • 1 avocado
  • 1 rode peper
  • 0,25 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 6-8 kleine maistortilla’s

Bereidingswijze:

Meng de komijnpoeder, chilipoeder en paprikapoeder in een kom, voeg wat peper en zout toe en roer goed door. Snijd de vis in blokjes en marineer circa 10 minuten in het specerijenmengsel.

Snijd de avocado in blokjes. Rasp en pers hierboven de limoen en prak met een stamper tot grove puree. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringen. Voeg de rode peper toe. Snijd de spitskool in flinterdunne repen en voeg toe. Hak de koriander en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de visblokjes in circa 4 minuten om en om gaar. Verwarm de tortilla’s heel kort in een droge koekenpan.

Verdeel de spitskool over de tortilla’s en verdeel daarover de vis. Vouw de tortilla’s iets dubbel en verdeel over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Snipsnap says:

    Hallo Mounir,
    Wat een topper zeg, lekker simpel en snel.
    Dank u wel voor dit recept, we gaan er heerlijk van genieten.

Bekijk ook

Meer