Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:19

Uitzending: wo 18 apr 2018 10:00

Vegetarische Wellingtonpakketjes met groene aspergesalade

Dit keer geen beef Wellington, maar een vegetarische variant. Want ook groenten zijn overheerlijke verpakt in bladerdeeg met een heerlijk champignonmengsel. Sandra maakt vegetarische Wellingtonpakketjes met een groene aspergesalade.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje linzen (a 160 gram)
  • 3 takjes tijm
  • 50 gram hazelnoten
  • peper, zout
  • 1 ei
  • 1 courgette
  • 100 gram groene aspergetips
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg iets ontdooien.

Verwarm een scheutje olie in de pan. Pel en snipper de sjalot en fruit circa 2 minuten. Borstel de champignons schoon en snijd fijn. Voeg de champignons toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur. Spoel de linzen goed uit en voeg toe. Ris de tijm en voeg toe. Hak de hazelnoten en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje de hoekjes in. Verdeel er het champignonmengsel over en vouw de hoekjes richting het midden, zodat er een soort kroontje ontstaat. Kluts het ei en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Bak in circa 15 minuten goudbruin.

Verhit de grillpan. Snijd de courgette in schuine plakken en leg in een diep bord. Voeg de aspergetips toe en besprenkel de groente met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Meng alles goed door. Gril de courgetteplakken om en om in circa 5 minuten. Leg daarna de aspergetips in de grillpan en gril om en om circa 2 minuten.

Meng de gegrilde groente nogmaals en voeg de balsamicoazijn toe.

Verdeel het bladerdeeg over borden en serveer met de salade. Verkruimel er de geitenkaas over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. dlonra says:

    wat leuk om te maken en heerlijk om te eten, dit recept krijgt ook een 9, geweldig !!!!