Duur 00:44
Gepubliceerd op 13 september 2012

Truffelcouscous met zalm

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1/2 pak couscous (à 400 g)
  • 3 eetlepels truffelolie
  • 2 citroenen
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1/2 zakje verse munt (à 15 g)
  • 1/2 zakje basilicum
  • 1/2 zakje platte peterselie
  • 200 g feta (kaas)
  • 1/2 komkommer
  • 3 tomaten
  • zwarte gemalen peper
  • 1 zak rucola sla
  • 2 zalmmoten
  • peper & zout

Bereiding:

Doe de couscous in een ruime kom en schenk er ca. 3 dl kokend water overheen. Voeg de truffelolie en het sap van een 1/2 citroen toe. Couscous 5 minuten laten wellen.

Doe de zalmmoten in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 hele citroen, peper en zout. Plaats vervolgens in een voorverwarmende oven van 170 graden, 20 minuten. Na de eerste 10 minuten de moten even omdraaien.

Snijd intussen de komkommer en tomaten en meng deze samen met de rucola in een grote kom.

Roer met een vork de couscous los en laat het afkoelen. Schep regelmatig om.

Was de paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringen en de feta in blokjes. Muntblaadjes, platte peterselie en basilicum snijden en toevoegen.

Dit gerecht is te zien in de uitzending van Tijd voor MAX op 13 september 2012.

(Bron: Anne-Berit Bostelaar)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer