Duur 02:28
Gepubliceerd op 21 mei 2020

Tomatentaart met romige burrata van Sandra Ysbrandy

Een hartige taart is lekker, relatief makkelijk te maken en u kunt er van alles op doen. Sandra Ysbrandy bekleedt deze tomatentaart met natuurlijk tomaten, en romige burrata. Dat lijkt een beetje op mozzarella, maar is net wat romiger.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 tenen knoflook, heel fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 10 takjes tijm, geritst en fijngehakt
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 350 gram tomaten (oranje, rood, geel, klein en groot)
  • 1 bol burrata
  •  1 ei, geklutst

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Roer in een kom ricotta los met citroenrasp, Parmezaan, tijm, peper en zout. Bewaar een paar takjes tijm om de taart mee te garneren.

Verwarm olijfolie in een klein steelpannetje. Bak hierin de knoflook tot goudbruin. Voeg daarna de kappertjes en rode peper toe. Laat nog een minuut pruttelen. Haal de pan van het vuur. Als de olie afgekoeld is, voeg je naar smaak citroensap toe.

Leg 6 plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier. Laat de randen iets overlappen zodat een grote deeglap ontstaat. Snijd van de laatste twee deegplakjes 10 repen en leg ze als rand op de zijkanten. Prik met een vork gaatjes in de bodem (niet in de rand). Smeer de rand van het bladerdeeg in met ei.

Verdeel het ricottamengsel over de bodem. Snijd de grote tomaten in plakjes en kleine tomaatjes doormidden. Verdeel over de bodem. Bestrooi met peper en zout.

Zet 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en leg de bol burrata in het midden van de taart. Sprenkel de kappertjesolie over de taart. En garneer met tijmtakjes.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer