Thaise paddenstoelensoep

De Tom Kha soepen zijn hot. In letterlijke zin, omdat ze pittig van smaak (kunnen) zijn. Maar het is vooral hot in figuurlijke zin, want de soep is inmiddels op menig restaurantkaart te vinden. Deze Thaise soep is ook makkelijk zelf te maken. Sandra maakt een variant met paddenstoelen, Tom Kha Hed.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 citroengrasstengel
  • 1 prei
  • 500 gram champignons
  • zonnebloemolie
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 700 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 120 gram noedels
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 limoen

Bereidingswijze:

Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de kokosmelk en het water toe en verkruimel er het bouillonblokje boven.

Schil de gember en snijd in stukken. Kneus de citroengrasstengel en maak er een knoop in. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snijd in kwarten. Voeg de gember, citroenstengel, prei en de champignons toe. Voeg de noedels toe en kook circa 10 minuten.

Voeg de sojasaus toe. Rasp de limoen boven de pan. Halveer de limoen en pers de helft boven de pan uit en snijd de andere helft in partjes. Verdeel de soep over borden en garneer met een partje citroen.

TIP: haal eventueel de stukken gember en citroengrasstengel uit de soep voor het serveren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie