Duur 01:34
Gepubliceerd op 26 februari 2016

Tarte Tatin van verse appeltjes van Robèrt

Tarte Tatin is een “Appeltaart op z’n kop” en heeft een laagje van gekaramelliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk gecreëerd door twee zusters, Stéphanie en Caroline Tatin. Op vrijdag 26 februari 2016 maakt Robèrt van Beckhoven een Tarte Tatin van verse appeltjes in Tijd voor MAX.

Ingrediënten:

  • 150 gram suiker
  • 50 gram glucose (blanke stroop)
  • 50 milliliter water
  • 70 milliliter slagroom
  • 5 stuks Jonagold appels
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Bereiding:

Van suiker, glucose en water een caramel koken. Doe alles in de pan en verwarm het rustig tot het kookt. Als de suiker bruin is, de pan van het vuur nemen en de slagroom er bij doen en nog even goed doorwarmen. De caramel over de taartpan bodem verdelen.

Appels schillen en klokhuizen verwijderen (met appelboor). In vijven snijden en de appels in twee lagen op de caramel leggen.

Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap die iets groter is dan de taartpan. Dit boven op de appels leggen en in het deeg gaatjes prikken om te voorkomen dat het deeg rijst.

Bakken op 200°C, ongeveer 35 minuten.

Na het bakken de taart omdraaien en op een rooster leggen zodat overtollig vocht er uit kan lopen. Pas op: het vocht is extreem heet!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    t.erren@chello.nl says:

    Wanneer komt er een boek met recepten door Robert? Lekkere patisserie voor de ” thuisbakker”!

Bekijk ook

Meer