Duur 00:55
Gepubliceerd op 24 januari 2017

Tabouleh van Nadia & Merijn

Nadio en Merijn maken in Tijd voor MAX een niet klassieke tabouleh.  Het recept hebben ze geleerd van de Libanese Rima die ze kennen van de Souq el Tayeb in Beiroet en met wie ze koken in hun programma.

Ingrediënten (4-6 personen):

  • 2 rijpe tomaten
  • 2 eetlepel fijne bulghur
  • 2 bossen peterselie
  • ½ bos munt
  • 3 lente-uien
  • ½ groene chilipeper
  • zout en peper
  • 2 citroenen
  • flinke scheut granaatappelmelasse
  • 6 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Was de tomaten, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een grote kom. Meng de bulghur erdoor zodat het graan het vocht van de tomaten kan opzuigen.

Was de peterselie en maak mooie kleine bosjes, verwijder de meeste takjes. Pluk de muntblaadjes van de takjes en was peterselie, munt en lente-ui. Dep ze goed droog. Snijd de lente-ui en groene peper fijn, wrijf er wat zout en peper door en voeg eventueel naar smaak een snufje seven spice toe. Schep de tabouleh op de bulghur in de kom maar meng niet.

Snijd eerst de bosjes peterselie heel fijn en daarna ook de munt. Voeg ze toe aan de kom maar meng niet. Halveer de citroenen en pers ze uit. Meng vlak voor het serveren de tabouleh goed door en breng hem op smaak met olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse en eventueel wat zout.

De tabouleh mag sappig en friszuur zijn maar niet zwemmen in te veel vocht. En heel belangrijk; tabouleh wacht niet…

Tip:  breek een granaatappel open, haal de pitjes los en voeg toe aan de tabouleh.

(Bron: Nadia & Merijn)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer