Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:23

Uitzending: ma 23 sep 2019 12:00

Spaghetti met auberginesaus en met rode linzen gevulde paprika

Dit vegetarische gerecht is extra voedzaam door de rode linzenpuree. Sandra vult de paprika’s ermee. De smakelijke auberginepuree laat zich weer smakelijk combineren met de spaghetti.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 milliliter water
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram rode linzen
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 2 puntpaprika’s
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 aubergine
  • peper, zout
  • 150 gram volkoren spaghetti

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schenk het water in een pannetje en verkruimel het bouillonblokje erboven. Pel en plet een teentje knoflook en voeg toe aan het water. Kook hier de rode linzen in circa 10 minuten in tot moes en roer af en toe door. Voeg de tomatenpuree, een scheutje olie en de oregano toe en pureer met de staafmixer tot moes.

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprikahelften met de linzenpuree en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp de kaas en bestrooi de paprika’s met de helft van de kaas. Bak circa 15 minuten in de oven.

Pel en snipper de sjalot. Hak de rest van de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gerookte paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Snijd de aubergine in blokjes en bak circa 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en vang een beetje van het kookvocht op.

Doe de gebakken aubergine in een hoge maatbeker of staafmixerbakje en pureer tot gladde saus. Voeg indien nodig een scheutje van het kookvocht toe aan de auberginesaus. Voeg de saus toe aan de pasta.

Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer met de gevulde paprika’s.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (8)

  1. EindjeVega says:

    Parmezaanse kaas is niet vegetarisch!

    1. Moniqie says:

      Als je doelt op het gebruik van dierlijk stremsel dan klopt dat maar helaas geldt dat dus voor vele kazen.

    2. Marjanne says:

      bedoel je veganistisch?

    3. EindjeVega says:

      Dierlijk stremsel inderdaad, parmezaanse kaas is net als vele andere kazen niet vegetarisch. Dan mag je het gerecht ook niet vegetarisch noemen.

  2. kristien12 says:

    Gooi dat programma er maar van af want het geluid is heel slecht. Plus er zijn al veel te veel kookprogramma’s. En vele oudere koken liever gewone dingen en geen liflafjes. Ik hou niet van deze recepten. Veel te veel dure ingrediënten die niemand in huis heeft.

    1. Marjanne says:

      Ouderen? Bedoel je 90+? Dan kan ik het me voorstellen.
      Ik ben 60 en vind het tof, slecht geluid? Ook niet…
      Lekker naar de andere kookprogramma’s kijken dan 😉

    2. Zonnetje 60 plus says:

      Geweldig de recepten van Sandra en Mounir !! Regelmatig wordt ik geinspireerd door hen !! Vanavond ga ik het recept van gisteren uitproberen….met Spaghetti /Aubergine-saus en met rode linzen gevulde paprika !! Lijkt me makkelijk en lekker en gezond….en weer eens wat anders als de gewone pot !!
      **Als het geluid van je boxen het niet goed doet…….dan kan je beter andere geluidsboxen nemen !!
      **Als een maaltijd nix mag kosten….dan zou ik het vooral erg/super eenvoudig houden…
      **Maar ik maak ook niet altijd recepten hoor……maar (minimaal) een keer per week moet kunnen ; )
      Fijn dat zo’n programma bestaat !! Vooral ga zo door !!! Ben een grote fan van jullie kookprogramma !!

  3. Mariskaatje says:

    Wat een heerlijk gerecht, wij hebben het vlees niet gemist! Ik had alleen een blikje linzen in huis. Dus ik heb het water en bouillonblokje niet gebruikt maar meteen knoflook, tomatenpuree en kruiden erbij gedaan in de pan en toen fijngemalen. Bedankt Sandra. Ik ben nog lang geen 50 maar groot fan van Kook mee met Max.