Duur 12:49
Gepubliceerd op 21 februari 2018

Spaanse oventortilla met knolselderij en visvink

De blinde- en rundervink die kennen de meesten wel. De visvink is daar een afgeleide van. Sandra rolt de schelvisfilet op tot een rolletje en wikkelt er spek om heen. Dat geeft een extra zilte smaak aan de vis en het ontbijtspek wordt lekker knapperig. Sandra serveert de visvink bij een Spaanse oventortilla met knolselderij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 knolselderij
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 4 eieren
  • 1 blikje kikkererwten (à 200 gram)
  • 200 gram schelvisfilet
  • snufje cayennepeper
  • 50 gram plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de knolselderij circa 5 minuten. Breng op smaak met de ras el hanout en peper en zout.

Kluts de eieren in een grote kom. Spoel de kikkererwten goed uit en voeg samen met de knolselderij toe aan de eieren. Roer alles goed om.

Vet een taartvorm in en schenk hier het eimengsel in. Bak de tortilla circa 25 minuten.

Bestrooi de vis met een beetje cayennepeper, peper en zout en maak een klein rolletje van de vis. Wikkel de vis in met het ontbijtspek. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de visvinken in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Snijd de tortilla in stukken en verdeel over borden. Serveer met de visvink.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. paweterings says:

    Hoe hoog moet de temperatuur van de oven zijn?????

    1. MAX Vandaag says:

      Beste paweterings, die moet 200 graden zijn.

  2. kamiauw says:

    welke diameter moet de ovenschaal/springvorm zijn?