Duur 12:44
Gepubliceerd op 18 mei 2018

Snelle stroganoff

Van origine is stroganoff een Russisch gerecht. Het is vaak pittig en wordt meestal met rundvlees gegeten, maar het is ook heerlijk met varkensvlees. Sandra maakt een snelle stroganoff met magere varkenslappen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 200 gram diepvries doperwten
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 200 gram magere varkenslappen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel bloem
  • 150 milliliter water
  • 1 theelepel mosterd
  • 125 milliliter slagroom
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Ontdooi de doperwten. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in de pan. Pel de ui en snijd in halve ringen. Fruit de ui circa 2 minuten. Snijd het vlees in reepjes en voeg toe. Bak circa 5 minuten op hoog vuur rondom goudbruin en gaar. Voeg het paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schep het vlees en de uien op een bord. Borstel de champignons schoon en snijd in kwarten. Voeg de champignons toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur in het bakvet.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen. Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de bloem toe en laat circa 1 minuut garen. Schenk het water erbij en voeg de doperwten toe. Laat het geheel circa 3 minuten pruttelen. Voeg de mosterd en slagroom toe en verwarm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de uien en het vlees toe en roer goed door.

Verdeel de rijst over borden en verdeel hier de stroganoff over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer