Duur 12:00
Gepubliceerd op 10 november 2017

Snelle moussaka

De aubergine is traditioneel gezien een van de basis ingrediënten van moussaka. Dat wil zeggen van de Griekse moussaka en dat is de versie die bij ons het meest gegeten wordt. Het gerecht bestaat uit laagjes en wordt uiteindelijk overgoten met bechamelsaus en in de oven gebakken. Mounir maakt een snelle moussaka niet met een bechamelsaus, maar met ricotta.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 theelepels oregano
  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • peper, zout
  • 400 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 125 gram ricotta
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte oude kaas

Extra nodig:

  • Ovenschaal voor 2 personen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met wat zout en de oregano.

Snijd de aubergine in blokjes en bak circa 3 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 5 minuten meebakken. Breng op smaak met peper.

Meng de ricotta met het ei en de kaas en breng op smaak met peper.

Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep hierop het aubergine-gehaktmengsel en leg hierop weer een laagje aardappelschijfjes. Bedek de aardappels met het ricotta-mengsel en bak de moussaka in circa 20 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    tallman says:

    Enorm lekker en makkelijk. Probleem. Soms de stevigheid goed te krijgen. Iets meer tomatenpuree kan geen kwaad en extra ei.

Bekijk ook

Meer