Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:22

Uitzending: do 14 nov 2019 13:00

Snelle kiprendang met geroosterde spitskool

Rendang wordt traditioneel van rundvlees gemaakt, het wordt dan ook wel rendang dagiang genoemd. Het is een Indonesisch stoofpotje. Sandra maakt het met kippenvlees en het wordt ook een snelle rendang. Want deze kiprendang is in een handomdraai klaar.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 spitskool
  • zonnebloemolie
  • peper, zout
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 serehstengel
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepel korianderpoeder
  • 150 gram jasmijnrijst
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de spitskool in kwarten en verwijder de kern. Leg de spitskool op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de spitskool circa 25 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook hierin de kip circa 10 minuten op laag vuur.

Pel en snipper de ui en doe ik een hoge maatbeker. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Rasp en pers de limoen hierboven uit. Schil en rasp de gember en voeg toe. Hak de serehstengel en voeg toe. Voeg de sambal en komijn –en korianderpoeder toe. Voeg een scheutje olie toe en pureer met een staafmixer tot pasta.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Haal de kip uit de pan en trek met behulp van 2 vorken uit elkaar, zodat er draadjes ontstaan.

Verwarm een scheutje olie in een wok en bak de zelfgemaakte kruidenpasta circa 1 minuut. Voeg de kipdraadjes toe en bak circa 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat circa 10 minuten sudderen.

Verdeel de rijst over borden. Schep hier de rendang bij en verdeel er de geroosterde spitskool naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie