Duur 12:45
Gepubliceerd op 31 januari 2018

Smaakexplosiestamp

Rucola is een pittige slasoort. Het smaakt nootachtig. Behalve als sla is het ook heerlijk (pittig) om in een stamppot te verwerken. Mounir verwerkt de rucola door een stamppot van zoete aardappelen en gewone (kruimige) aardappelen. Samen met de radicchio en rode peper ontstaat een ware smaakexplosiestamp.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram zoete aardappelen
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 1 radicchio
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepels gembersiroop
  • 60 gram pecannoten
  • 40 gram rucola
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil en snij de twee soorten aardappel en kook in circa 20 minuten gaar.

Pel en halveer de uien. Snijd de uien in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien circa 10 minuten op een zacht vuurtje. Halveer de radicchio, verwijder de harde kern en snijd de radicchio in dunne reepjes. Voeg de reepjes toe en bak circa 5 minuten mee.

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Voeg de rode peper toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de balsamicoazijn en gembersiroop toe en laat circa 2 minuten pruttelen.

Verhit een koekenpan en rooster de pecannoten circa 3 minuten in de droge koekenpan.

Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Stamp de aardappelen met een stamper tot puree. Roer de uien en radicchio door de gestampte aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.

Verdeel de stamppot over borden, leg er de rucola op en bestrooi met de pecannoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer