Chocoladedecoraties maken met Sarena

Omroep: MAX

Duur: 0:02:27

Uitzending: wo 30 mrt 2016 00:00

Slagroomtaart van Sarena

Bakken is populair, maar er zijn maar weinig mensen die zelf een echte slagroomtaart bakken. Terwijl het een van de populairste taarten voor verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden is. Sarena Solari maakt op woensdag 30 maart 2016 in Tijd voor MAX een smakelijke slagroomtaart.

Ingrediënten:

biscuit

 • 5 eieren
 • 150 gram kristalsuiker
 • 100 gram bloem
 • 50 gram aardappelzetmeel
 • geraspte schil van een onbespoten citroen

vulling:

 • 650 milliliter slagroom
 • 65 gram kristalsuiker
 • 200 gram jam naar keuze (bv. abrikozen of aardbeien)

decoratie:

 • verse vruchten (bv frambozen, aardbeien, kiwi of ananas)
 • 50 gram geschaafde amandelen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvormen van 24 cm in en bestuif hem licht met bloem.

Klop voor het biscuit de eieren en de kristalsuiker met een mixer tot een heel bleek en luchtig beslag, dit duurt minstens 10 minuten. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel erboven en meng deze er voorzichtig door, door van onder naar boven te spatelen.

Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Open de oven niet voor die tijd, want dan zakt het biscuit in. Het biscuit is gaar wanneer het terugveert wanneer u er voorzichtig in duwt. Laat het biscuit 5 minuten afkoelen voordat u het uit de vorm haalt. Leg hem vervolgens op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Verdeel de amandelen op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten in de oven op 150 °C tot ze goudbruin van kleur zijn. Klopt de slagroom, samen met de suiker, stijf. Snijdt het biscuit horizontaal twee keer door zodat u drie lagen krijgt. Smeer op de onderste laag een dikke laag slagroom. Leg hierop de volgende laag en smeer hierop een laag jam. Leg hierop de laatste laag en smeer de hele taart af met de overgebleven slagroom. Houd wat slagroom achter de hand om de rozetten bovenop te maken. Druk de geschaafde amandelen tegen de zijkant van de taart tot deze helemaal bedekt is. Maak grote rozetten van slagroom bovenop de taart en decoreer hem met vers fruit en/of chocolade galettes.

Tip – Chocolade galettes (instructievideo):

Ingrediënten:

 • 150 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
 • 2 transparante plastic vellen (verkrijgbaar bij de hobbywinkel)

Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie. Doe hiervoor een beetje water in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet hierop een kom die het water niet raakt. Doe hier de chocolade in. Haal, zodra de chocolade gesmolten is, de kom van de pan en voeg de overgebleven 1/3 deel van de chocolade toe. Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is.

Verdeel de chocolade in de gewenste vormen over een van de twee plastic vellen. Maak bijvoorbeeld kleine cirkels of doe de chocolade in een spuitzak en spuit allerlei vormpjes. Leg hierop het tweede vel plastic en laat de chocolade uitharden. Laat het hiervoor een dag liggen op kamertemperatuur of leg het een uur in de koelkast (als je het laat uitharden op kamertemperatuur zal de chocolade meer glanzen). Verwijder daarna voorzichtig de plastic vellen. Bewaar de galettes op een koele en droge plaats.

Geef een reactie

Reactie

 1. nikki277 says:

  Hoi Sarena,

  Ik heb jou slagroomtaart gemaakt, alleen mijn bodem was iets te stevig, heb je een idee wat ik andersmoet doen

  groetjes Nicole