Duur 01:38
Gepubliceerd op 22 mei 2020

Schol met een salade van avocado en aardbei van Janny van der Heijden

Vanaf mei kunnen we weer genieten van schol. Hele scholletjes of scholfilets. De vis is heel simpel te bereiden. Bestrooien met peper, zout en wat bloem en dan simpelweg bakken in boter of olie. Er is een heel handig trucje bij het bakken van de vis. Keer de vis bij het bakken pas om als deze makkelijk loslaat van de bodem. Dan is die kant namelijk ook gaar. Plakt hij nog aan de pan, laat de vis dan nog even zachtjes iets langer bakken.

Ingrediënten:

  • 4 grote of 4 kleine scholfilets
  • Zout, peper
  • Bloem om te bestrooien
  • 1 rijpe avocado
  • 125 gram aardbeien
  • Pluk rucola
  • 1 volle eetlepel amandelen of gepelde pistachenootjes
  • Dressing van 1 deel citroensap en 3 delen olie, plus peper en zout naar smaak
  • Munt of basilicum om te garneren

Bereidingswijze:

Spoel de vis af en dep met keukenpapier droog. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi licht met bloem. Bak de filets in enkele minuten in boter of olie goudkleurig aan beide zijden.

Halveer de avocado, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de aardbeien in vieren of doormidden, afhankelijk van de grootte. Hak de amandelen grof.
Verdeel rucola over een groot bord, bedruppel met de dressing en strooi hierover de aardbeistukjes, de avocado en tenslotte de noten. Bedruppel met de rest van de dressing en garneer met basilicum of munt. Geef de gebakken schol hierbij.

(Bron: Jannie van der Heijden)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer