Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:38

Uitzending: do 15 feb 2018 11:00

Romige schorsenerensoep met gerookte forel

De forel is een beetje een verzamelnaam, want er zijn meerdere vissoorten die forel worden genoemd. De vis leeft voornamelijk in heldere rivieren en meren. De meest bekende is de regenboogforel. De forellen die wij eten worden vooral gekweekt in speciale kweekvijvers. Sandra serveert gerookte forel bij een romige schorsenerensoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram schorseneren
  • klontje boter
  • 1 ui
  • 750 milliliter water
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 125 milliliter room
  • 150 gerookte forel
  • peper, zout
  • zuurdesembrood
  • verse peterselie

Bereidingswijze:

Week de schorseneren circa 5 minuten in een bak met water of in een met water gevulde wasbak.

Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Schrob de schorseneren schoon met een doekje of schuursponsje. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer ze eerst in de lengte en vervolgens in de breedte. Voeg de aardappelen en schorseneren toe en kook circa 20 minuten. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de helft van de room toe en verwarm kort door. Klop de rest van de room lobbig. Hak de peterselie. Besmeer het brood met wat boter.

Verdeel de soep over borden. Verkruimel er de forel boven, lepel er een toefje lobbige slagroom over en bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Rientje says:

    Lijkt me een heel lekkere soep. Ik heb alleen een tip hoe schorseneren te koken. Wel even schoonboenen in stukken snijden en dan koken. Als ze gaar zijn het velletje eraf halen net zoals je bietjes kookt. Geen plakkerige vingers of verkleuring aan de vingers. Dus niet voor het koken schillen maar als ze gaar zijn.

  2. Rientje says:

    Wat mij als eerste door mijn moeder geleerd is, dat als je deksel van de kokende pan haalt, je hem omgekeerd op het aanrecht moet leggen, want dan blijft het aanrecht droog. Valt mij op dat niet een kok van een kookprogramma dat doet.