Duur 12:45
Gepubliceerd op 18 december 2017

Quiche met prei

Prei is een look en dus familie van de knoflook, bieslook en sjalot. Hij is best scherp van smaak en zowel gekookt als rauw te eten. Voor de bestuiving is de prei afhankelijk van insecten, dus als hij in bloei staat is de prei zeer in trek bij hommels en bijen. Mounir verwerkt de prei in een quiche.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • 1 prei
  • 2 eieren
  • 100 milliliter slagroom of kookroom
  • 75 gram geraspte gruyère
  • peper, zout
  • snufje nootmuskaat
  • 250 romaatjes
  • olijfolie
  • scheutje balsamicoazijn

Extra nodig:

  • taartvorm van 18 centimeter (voor 2 personen)
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.

Verwarm een scheutje olie in de pan. Pel en snipper 1 ui en fruit circa 2 minuten.

Halveer de prei over de lengte, spoel onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Bak de prei circa 5 minuten. Verdeel het ui-preimengsel over het bladerdeeg.

Klop de eieren met de slagroom los en voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en roer goed door. Verdeel het mengsel met een lepel over de groente in de taartvorm en bak de quiche in circa 30 minuten goudbruin. Mocht de quiche aan de bovenkant snel kleuren, bedek deze dan halverwege met aluminiumfolie.

Pel de andere ui en snijd in ringen. Halveer de romaatjes, knijp ze boven de ui uit en meng met de ui. Besprenkel de tomatensalade met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de quiche in stukken en verdeel over borden. Serveer met de tomatensalade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Maria1 says:

    Küche betekent keuken. Kuchen betekent taart of cake.
    Dus waar komt het woord quiche nu vandaan ?

Bekijk ook

Meer