Duur 13:17
Gepubliceerd op 26 januari 2018

Prei & Skrei

Voor het nieuw jaar is voor velen het voornemen om gezonder te eten. Dan is dit een ideaal recept. De prei zorgt voor de nodige groenten en de skrei zorgt ervoor dat u voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen en zorgen voor een verzadigd gevoel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram tagliatelle
  • 2 boterhammen
  • 0,25 bosje platte peterselie
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 200 gram skrei
  • peper, zout
  • Boter
  • 250 gram kleine trostomaatjes
  • 2 preien
  • 100 milliliter room

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Scheur de boterham boven het bakje van de staafmixer in stukjes. Hak de peterselie en voeg toe. Pel de knoflook, snijd fijn en voeg toe. Voeg de kaas toe. Rasp de citroen boven de kom, voeg een scheutje olie toe en mix het geheel grof. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng door het broodmengsel.

Vet de bakplaat en de vis in en bestrooi de vis met peper en zout. Verdeel het broodmengsel over de vis. Leg de kleine tomaatjes bij de vis en besprenkel met wat olie en bestrooi met peper en zout. Bak de skrei en tomaatjes circa 10 minuten.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in de pan bak de prei circa 5 minuten. Voeg de room toe en bak nog in circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de tagliatelle met de prei en verdeel over borden. Serveer met de vis en tomaatjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (5)

    Truffeltje says:

    Wat een heerlijk recept en zo makkelijk.Ga dit zeker meer maken.

    Nuijs says:

    Skrei heet in het Nederlands gewoon kabeljauw!

      Anne2020 says:

      Skrei is winterkabeljauw, veel steviger en meer smaak dan gewone kabeljauw. Dus skrei is kabeljauw ja, maar kabeljauw zelden skrei

    Kwalyt says:

    Ik heb het recept gemaakt en was wederom MAXimaal tevreden over de kook uitleg van Sandra. Heerlijk.

    Hanson says:

    Ziet er heel lekker uit, bedankt voor het recept. Paar puntjes kritiek:
    Zonde dat 2 derde van de tomaat gewoon wordt weggegooid. Het woord tagliatelle wordt verkeerd uitgesproken en wat doe je met een vork in de wok??

Bekijk ook

Meer