Duur 12:40
Gepubliceerd op 6 september 2017

Pastinaaksoep met krokante parmaham

De pastinaak of witte wortel heeft een zoete, wat anijsachtige smaak. Oorspronkelijk komt de pastinaak uit het Middellandse Zeegebied en kan hij zowel rauw als gekookt gegeten worden. De pastinaak kunt u ook bakken of verwerken in een stamppot. Sandra maakt een heerlijke pastinaaksoep met krokante parmaham.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 50 gram parmaham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 1 peer
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 meergranen pistoletjes (afbak)
  • 40 gram pecannoten
  • 100 gram gorgonzola

Extra nodig:

Staafmixer

 Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 12 minuten krokant in de oven.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.

Schil de aardappelen, pastinaken en peer. Snijd de aardappelen, pastinaken en de helft van de peer in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Bak circa 1 minuut mee. Schenk het water in de pan en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen.

Bak de pistoletjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit een koekenpan en rooster de pecannoten in circa 3 minuten goudbruin. Laat op een bord afkoelen.

Snijd de andere helft van de peer in blokjes. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de peerblokjes om en om circa 5 minuten.

Pureer de soep met de staafmixer. Halveer de pistoletjes en besmeer met de gorgonzola. Verdeel de gebakken peer erover en bestrooi met de pecannoten.

Verdeel de soep over borden. Verkruimel de krokante parmaham over de soep. Serveer de pistoletjes naast de soep.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer