Duur 01:52
Gepubliceerd op 15 mei 2020

Pasta voor 1 persoon van Janny van der Heijden

Deze supersnelle pasta wordt gemaakt met magere spekblokjes en kookroom. Omdat de spekjes al zout genoeg zijn wordt er geen extra zout aan de saus toegevoegd. Sterker nog: de gebruikte Emmentaler of gruyère bevatten ook veel en veel minder zout dan onze vertrouwde Goudse. Soms wel 75 procent minder. En hoewel room als calorierijk klinkt, wordt in dit recept kookroom gebruikt, dat maar de helft aan vet bevat in vergelijking met gewone room.

Ingrediënten:

 • 100 gram spaghetti
 • Zout
 • 125 gram magere spekblokjes
 • 100 ml kookroom
 • 2 volle eetlepels grana padano of Parmezaanse kaas
 • 50-75 gram geraspte Gruyère of Emmentaler
 • Knoflookpoeder, peper
 • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water. Bak intussen in een hapjespan de spekblokjes uit. Schep, als de spaghetti beetgaar is de slierten uit het kookwater direct bij de gebakken spekblokjes. Het is niet erg als er wat kookwater meekomt. Voeg de room, beide soorten kaas en knoflookpoeder en peper naar smaak toe. Laat alles goed doorwarmen en strooi er dan de peterselie over. Serveer in een diep bord.

Lekker met een grote salade, broccoli, sperzieboontjes of spinazie.

(Bron: Janny van der Heijden, de foto is ter illustratie.)

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Maartje70 says:

  Goedemorgen,
  er staat zout tussen de ingrediënten. Ik ben daar geen voorstander van! Als je volkoren pasta neemt, heb je aan 70 gr. genoeg.

 2. Abuelita Pieta says:

  Waarom gebruikt Janny 100 gr. spaghetti 125 gr. spekjes voor 1 pers. en daar bij ook nog zout! Dit is werkelijk te veel aan pasta en spekjes, ook komt daar nog kaas bij! Dit is een zeer onprofessioneel recept voor de doelgroep.

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Maartje70 en Abuelita Pieta, bedankt voor uw reacties. Janny geeft in haar tekst aan dat zij geen extra zout toevoegt aan het gerecht zelf, omdat de spekjes en kaas dit al bevatten. Zij gebruikt alleen wat zout in het water waarin zij de pasta kookt. U kunt dit natuurlijk altijd ook achterwege laten en / of de portie verkleinen als het teveel voor u is.