Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:58

Uitzending: wo 11 apr 2018 10:00

Pasta met spinazie-gorgonzolasaus en kipschnitzel

Om de pasta op smaak te brengen, gebruikt Mounir gorgonzola en room met spinazie. De gorgonzola heeft een pittige smaak, die zich heel goed laat combineren met de pasta en de spinazie-roomsaus. Mounir serveert het pastagerecht met een kipschnitzel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram romaatjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram schelpjespasta
  • 500 gram spinazie
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram gorgonzola
  • 2 kipfilets (circa 150 gram)
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de romaatjes op een kleine bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de romaatjes circa 20 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in de pan. Voeg de spinazie stapsgewijs toe totdat alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de slagroom in een hoge maatbeker en voeg de spinazie toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Schenk dit weer in de pan en voeg de gorgonzola toe. Laat de kaas smelten.

Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta toe en indien nodig een scheutje van het bewaarde kookvocht.

Doe de bloem en het paneermeel in 2 diepe borden. Kluts het ei in een ander diep bord. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Wentel de kipfilets eerst door het bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipschnitzel in circa 5 minuten om en om goudbruin.

Verdeel de pasta over borden en verdeel hier de romaatjes over. Leg er een schnitzel naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Onna says:

    Heerlijk recept! Ga ik zeker maken en vervang vette producten met magere varianten. Mounir… is het niet beter je ring af te doen tijdens koken? Zeker met kip en ei?

  2. oma joyce says:

    Vanavond met wat aanpassingen gegeten. Het valt mij op dat de gerechten vaak erg flauw van smaak zijn.
    Ik heb eerst een uitje gefruit, daar een geperst teentje knoflook bijgedaan. Hier spinazie bij (had een pak uit de diepvries). Slagroom erbij en een half blokje kippenbouillon erover verkruimeld. Daarna de gorgonzola en een restje Parmezaanse kaas. Vond het nog niet naar mijn zin, dus er nog een flinke lepel boerenkoolpesto door gedaan. (Was geloof ik ook uit een recept van Max). Nog wat chilivlokken erover en klaar. Moet voor de eerlijkheid wel zeggen dat ik er geen vlees bij had, vandaar misschien ook wat mee pit. Heerlijk gegeten!!