Duur 13:09
Gepubliceerd op 26 september 2019

Pasta met gerookte zalm en courgette

Dit is nou zo’n typisch Kook mee met MAX-recept. Rijk van smaak en zo gemaakt. Mounir brengt de pasta met courgette en gerookte zalm om smaak met kruidenroomkaas en maakt het af met pijnboompitten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 125 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram gerookte zalm
  • 30 gram pijnboompitten
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de courgette in blokjes en bak circa 5 minuten. Halveer de tomaatjes en bak circa 1 minuut mee. Voeg de kruidenroomkaas toe. Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg toe. Rooster de pijnboompitten circa 2 minuten in een droge koekenpan.

Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Voeg de pasta met wat kookvocht toe aan de saus. Breng op smaak met peper.

Verdeel de pasta over borden. Bestrooi met de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer