Duur 13:09
Gepubliceerd op 23 januari 2018

Parmigiana di melanzane

Wie van ovenschotels houdt, boft vandaag. Want Mounir maakt een overheerlijke parmigiana di melanzane. Melanzane is Italiaans voor aubergine en parmigiana betekent kaas. Het voordeel van dit gerecht is dat u dit van tevoren klaar kunt maken en pas in de oven hoeft te zetten als u gaat eten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 milliliter passata
  • 2 theelpels gedroogde oregano
  • 1 mozzarellabol
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ciabatta

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi met zout.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de passata en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel circa 5 minuten pruttelen.

Verhit de grillpan. Dep de aubergine droog en besprenkel met olijfolie. Gril de aubergine in circa 4 minuten om en om goudbruin. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.

Verdeel wat van de saus over ovenschaal en leg hier wat aubergineplakken op. Leg hier wat mozzarella op en bestrooi met wat geraspte kaas. Bestrijk weer met wat saus en herhaal de stappen tot de ingrediënten op zijn, maar eindig met de aubergine en bestrooi hier de resterende kaas over. Bak in circa 15 minuten.

Snijd de ciabatta in plakken en bestrijk met olie. Grill in circa 2 minuten om en om goudbruin.

Verdeel de parmigiana di melanzane over borden en serveer met de gegrilde ciabatta.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (7)

  1. Zoefferd says:

    Zal wel weer niet geplaatst worden maar is dit nou een mode programma of kook programma dit is toch een tv kok??
    Wie staat zo in de keuken??

    Vooral het regelmatige gebruik van een bril met getinte (donkere) glazen begint behoorlijk te irriteren, kan heeft telkens in de camera kijken (contact met de kijkers) maar heeft helemaal geen zin! Verder leuk programma..

  2. Natal says:

    Het lijkt mij een heerlijk recept. Ga zeker maken ! ik zie nu pas dat de website voor 50+ hi hi … ach ja ik ben er bijna …

  3. Inie says:

    Heb dit recept vandaag gemaakt,
    Echt eenvoudig maar super lekker.
    Vind jou als kok er ook top uitzien. Leuk dat je je een eigen stijl van kleding hebt. Ik vind je verfrissend vriendelijk en gezellig en de recepten want daar gaat t toch om top. Dank je wel daarvoor.

  4. Bernadine says:

    Ik vind het programma Kook mee met max echt fantastisch. En probeer dan ook zo vaak mogelijk te kijken.
    Veel recepten heb ik al gemaakt en het leuk vind ik dat er diverse ingrediënten gebruikt worden.
    Nu lees ik in diverse recepten dat er gebruik gemaakt wordt van ‘passata’ Ik kan dit in de supermarkten niet vinden. Meestal gebruik ik dan gewoon een pastasaus. Maar inmiddels nieuwsgierig naar wat het verschil is.
    Wie kent dit.

    1. Christine B says:

      Beste Bernadine,
      Passata bestaat uit zuiver gepureerde tomaten zonder toevoegingen.

  5. Christine B says:

    Ik ga dit gerecht binnenkort weer eens maken, het is overheerlijk en ken dit al langer via vrienden uit Italië. Alleen is de naam niet geheel correct. Het moet zijn ‘ Melanzane alla parmigiana’. De nu gebruikte naam betekent: parmezaanse kaas gemaakt van aubergines……

    1. Cloggiegirl says:

      Beste Zoefferd, ga je kijken naar dit programma om alleen commentaar te geven op de persoon of ben je geïnteresseerd in de lekkere recepten.

      IK vind dat hij het geweldig doet, zeer vriendelijk en goede uitleg.
      En bovendien LEKKERE recepten.
      Ga zo door Mounir. Je doet het goed!

Bekijk ook

Meer