Duur 03:33
Gepubliceerd op 2 maart 2017

Papadums van Sandra

Sandra maakt dit keer papadums met gadogado en pittige pindadressing. Een heerlijk recept, ook voor veganisten!

Ingrediënten (4 personen):

  • zonnnebloem- of arachideolie
  • 4 papadums

Voor de gadogado:

  • 1 blok tahoe, in blokjes
  • 1 deciliter ketjap
  • 1knoflookteen, fijngesneden
  • olie om in te bakken
  • 200 gram sperziebonen, afgehaald
  • 400 gram witte kool, in dunne reepjes gesneden
  • 1 prei, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
  • 150 gram taugé
  • zout en peper

Voor de pindadressing:

  • 1 kleine ui, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepel sambal
  • 2 centimeter gemberwortel, geraspt
  • 100 gram pindakaas (liefst met stukjes noot)
  • 1 deciliter water
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 theelepel bruine basterdsuiker

Voor de garnering:

  • 50 gram gefruite uitjes

Bereidingswijze:

Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden. Leg de papadums in de hete olie en duw ze met een grote soeplepel naar beneden, zodat de papadum de vorm aanneemt van een bakje. Schep met een draadspaan uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.

Haal de tahoe uit de verpakking en wikkel het blok in een schone droge theedoek. Leg er iets zwaars op bijvoorbeeld een boek. De tahoe verliest zo vocht waardoor het de marinade beter zal opnemen. Marineer de tahoe vervolgens 10 minuten in een mengsel van ketjap en knoflook. Bak de blokjes tahoe een paar minuten in een koekenpan in hete olie. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de pindadressing door ui, knoflook, sambal en gember in een keukenmachine te pureren. Bak de boemboe een paar minuten in wat olie. Voeg pindakaas en water toe. Laat nog een paar minuten op laag vuur pruttelen. Voeg als laatste ketjap, citroensap en suiker toe.

Kook de sperziebonen beetgaar. Roerbak de witte kool, prei en rode peper. Voeg de sperziebonen en de taugé toe.

Leg de bakjes van papadum op de borden, verdeel het groentemengsel erover en de tahoe. Giet er wat pindadressing overheen (geef de rest in een kommetje erbij. Garneer met gefruite uitjes.

De papadums zijn heerlijk met rijst.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

papadums

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer