Duur 11:41
Gepubliceerd op 25 januari 2018

Panlasagne met gehakt

Oregano wordt vaak droog verwerkt in gerechten, vooral in de Italiaanse keuken. Het is geurig en zoet van smaak en laat zich goed combineren met tijm, salie en basilicum. Mounir verwerkt de oregano door een panlasagne met gehakt.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 500 milliliter passata
  • 250 milliliter water
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 125 gram verse lasagnevellen
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in de koekenpan. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne reepjes. Pel en snijd de knoflook. Bak de prei en knoflook in circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het gehakt toe en bak in circa 3 minuten rul.

Borstel de champignons schoon en snijd in stukjes. Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe en bak circa 3 minuten. Voeg de passata, het water en de oregano toe en laat circa 2 minuten pruttelen.

Snijd elk lasagnevel in 4 vierkantjes en steek in de saus zonder om te scheppen. Laat circa 5 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken.

Verdeel de panlasagne over borden en bestrooi met de kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer