Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:11

Uitzending: di 13 mrt 2018 11:00

Mosselsoep met farinata

Farinata is een pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel. Het komt van origine uit Italië en wordt door de Italianen graag gegeten bij een glaasje wijn. Maar de farinata is ook heerlijk bij soep. Sandra serveert de farinata bij een mosselsoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 240 milliliter water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 milliliter witte wijn
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels mosterd
  • 250 gram gekookt mosselvlees
  • 100 milliliter room

Bereidingswijze:

Meng in een kom het kikkererwtenmeel met het water en de olie en breng op smaak met peper en zout. Laat circa 25 minuten staan.

Pel en snipper de ui. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne reepjes. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Schil de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in blokjes. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de groente circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut garen. Blus af met de wijn. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat het geheel circa 12 minuten met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen.

Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en schenk het kikkererwtenbeslag in de pan. Bak de farinata in circa 7 minuten om en om goudbruin en gaar. Snijd de farinata in punten.

Voeg de mosterd en drievierde van de mosselen toe aan de soep en pureer kort met een staafmixer. Voeg de room toe, maar houd een kwart over voor de garnering.

Verdeel de soep over borden en verdeel hier de achtergehouden mosselen over. Schenk de overgehouden room over de soep. Serveer met de farinata.

TIP: U kunt ook de farinata in de oven afmaken. Bak deze dan circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Let er wel op dat de pan in de oven mag en een ovenbestendige handvat heeft.

Geef een reactie