Duur 13:25
Gepubliceerd op 27 november 2019

Mexicaanse huarache met tonijnspread en geroosterde spruiten

Huarache is een typisch Mexicaans gerecht. Het bestaat uit een bodem van maismeel met daarop een zogeheten topping. Daar kunt u natuurlijk in variëren. Mounir maakt een topping van tonijn, bruine bonen, crème fraîche, verschillende soorten kruiden en maakt het af met de geroosterde spruiten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram geschoonde spruiten
  • zonnebloemolie
  • peper, zout
  • 1 blikje tonijn op olie (a 120 gram)
  • 1 blikje bruine bonen (uitlekgewicht 125 gram)
  • 1 rode peper
  • 0,5 bosje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 200 milliliter water
  • 200 gram gekookt maismeel (pan, oranje verpakking)
  • 50 gram cheddar

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de spruiten in kwarten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Doe de tonijn met olie in een hoge maatbeker. Spoel de bonen uit en voeg toe. Snijd de rode peper in ringen en voeg toe. Hak de koriander en voeg toe. Pel en hak de knoflook en voeg samen met de komijnpoeder en crème fraîche toe. Pureer met de staafmixer tot spread. Breng op smaak met peper en zout.

Doe het maismeel in een kom en voeg het water en een snufje komijnpoeder toe. Kneed het geheel tot soepel deeg. Verdeel het deeg in twee delen en leg tussen 2 vellen plasticfolie. Druk met je handen 2 ovalen van de deegballen ter grootte van de koekenpan.

Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de huarache in circa 4 minuten om en om goudbruin en gaar. Herhaal met de andere deegbol. Rasp de kaas.

Besmeer de huarache met de tonijnspread. Verdeel hierover de geroosterde spruiten en bestrooi met de cheddar.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer