Duur 12:57
Gepubliceerd op 21 oktober 2019

Mexicaans gevulde paprika’s

Er zijn weinig groenten zo veelzijdig als de paprika. Want u kunt er werkelijk van alles mee. Bakken, wokken, grillen of zoals Sandra in dit gerecht doet: vullen. Ze vult ze met bonen en mais die heerlijk gekruid zijn, waardoor het gerecht een Mexicaans tintje krijgt.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 blikje mais (à 150 gram)
  • 1 blik zwarte bonen (à 200 gram)
  • 2 tomaten
  • peper, zout
  • 2 rode paprika’s
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 150 gram meergranenrijst
  • 0,5 bosje koriander

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn- en chilipoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Spoel de bonen en mais af en voeg toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Bak circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Verdeel de vulling over de paprika’s en bestrooi met de kaas. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 10 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de rijst af. Hak de koriander en meng door de rijst.

Verdeel de rijst over borden en verdeel er de gevulde paprika’s bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Zonnetje 60 plus says:

    Vanavond ga ik hiermee mijn man verrassen !! Lijkt me een heerlijk recept ; ) ……..en met niet teveel verschillende ingredienten…waarop anderen zouden afhaken….Maar jullie recepten en koks altijd geweldig..ook om naar te kijken op teevee…regelmatig komt er wat voorbij wat ik ook ga maken !!!! Ga zo door ; ) en bedankt !!

Bekijk ook

Meer