Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:20

Uitzending: di 8 mei 2018 10:00

Meirapensoep met spinaziewrap

De wrap heeft al een tijd geleden zijn intrede tot onze keukens gedaan. Niet gek, want u kunt er eindeloos mee variëren. In dit recept vervangt het min of meer het brood bij de soep. Sandra maakt spinaziewraps die ze serveert bij meirapensoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram meirapen
  • 600 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 gram pompoenpitten
  • 1 rode paprika
  • 2 grote tortilla’s
  • 2 eetlepels hummus
  • 50 gram spinazie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Pel en snipper de ui. Schil de bleekselderij en snij in reepjes. Fruit de ui en bleekselderij circa 2 minuten. Schil de aardappel en snijd in stukjes. Snijd de paarse stukjes van de meirapen en houd apart. Snijd de rest van de meirapen in stukjes. Voeg de aardappel en meirapen toe en bak circa 3 minuten. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook circa 20 minuten met de deksel op de pan.

Rooster de pompoenpitten circa 2 minuten in een droge koekenpan.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Besmeer de tortilla’s met de hummus en beleg met de spinazie, paprikablokjes en pompoenpitten. Rol de tortilla tot wrap en snijd in rolletjes. Snijd de apart gehouden paarse stukjes van de meiraap in kleine blokjes. Pureer de soep met een staafmixer.

Verdeel de soep over borden en garneer met de rauwe blokjes meiraap. Besprenkel met wat olijfolie. Serveer met de spinaziewrap.

Eet smakelijk!

Geef een reactie