Duur 13:42
Gepubliceerd op 18 januari 2018

Mac & cheese

Dit is nou een echt makkelijke maaltijd. De naam is over komen waaien uit Amerika, maar simpel gezegd is het gewoon macaroni met gesmolten kaas. Sandra geeft de mac & cheese een extra twist aan en doet er bloemkool en ricotta door.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • klontje boter
  • 1 prei
  • 30 gram bloem
  • 250 milliliter water
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  • snufje nootmuskaat
  • peper, zout

Bereidingswijze: 

Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 graden.

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook de bloemkool circa 4 minuten gaar. Giet af en stamp met een stamper tot fijne puree.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en laat al roerende circa 1 minuut garen. Schenk het water in de pan en laat al roerende met een garde indikken. Voeg de bloemkool, ricotta en de helft van de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Voeg de macaroni toe en roer goed door.

Verdeel de macaroni over een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak in circa 10 minuten onder de grillstand.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (6)

  1. tallman says:

    Lekker en vegetarisch. Kinderen houden niet van nootmuskaat. Dan wordt de smaak wat vlakker. Mijn idee, beetje paprikapoeder of chili extra. Zoonlief wil vlees. Blokjes ham erbij in een schaaltje om er door te roeren.

    1. Ingrid61 says:

      ik had ook die gedachte van wat voor vlees zou ik er bij doen, want wij willen toch ook graag vlees.. en die hamblokjes is inderdaad een goed idee om erbij te zetten of er alsnog door heen te roeren dat het ook warm wordt.

  2. weetniet says:

    Ik verbaas me altijd over de hoeveelheden. Ik ben alleen, maar als je de ingrediënten door 2 deelt is dat voor mij nog veel te veel. Eigenlijk heb ik aan een kwart genoeg.

    1. Nuijs says:

      75 gram rauwe paste per persoon is een keurige portie. Dat u veel minder eet is uw zaak en daarmee is uw reactie niets zeggend en eigenlijk ongepast!.

    2. charlie1972 says:

      dat heeft mijn moeder ook vaak maar aan de andere kant als je de hoeveelheid maakt kun je ook porties invriezen en is dat juist soms handig en hoef je niet te koken….

  3. Janny Wols says:

    Ik vind de gerechten fantastisch, de ideeen erg leuk. Maar waarom zijn het allemaal herhalingen van vorig jaar?? Iedere keer zieke hetzelfde voorbij komen.

Bekijk ook

Meer