Duur 00:00
Gepubliceerd op 20 november 2017

Janny van der Heijden ontmoet topkok Yotam Ottolenghi

Topkok Yotam Ottolenghi is in Amsterdam ter promotie van zijn nieuwe boek Sweet én om de Johannes van Dam-prijs in ontvangst te nemen. Deze prijs krijgt hij voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de kookkunst. Janny van der Heijden spreekt hem en vertelt hier op 20 november 2017 over in Tijd voor MAX. De volledige versie van het gesprek is hier te bekijken

Wie is Yotam Ottolenghi?

Yotam Ottolenghi wordt in 1968 geboren in Israël en begint zijn carrière aanvankelijk als culinair journalist en (vegetarische) kok. Daarna volgt hij een kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu en werkt hij bij veel sterrenrestaurants in het Verenigd Koninkrijk. Leuk feitje: Yotam Ottolenghi heeft ook 2 jaar in Nederland gewoond. Hier heeft hij onder andere kennis gemaakt met het fenomeen dat gevulde speculaas heet, iets waarover hij ook praat in het interview met Janny van der Heijden. Anno 2017 heeft hij in Londen zijn eigen restaurant, NOPI.

Kookboeken

Naast koken, heeft Ottolenghi ook nog tijd voor het maken van enorm goed verkopende kookboeken. Dit is overigens geen solo-activiteit, want hij werkt al lange tijd nauw samen met de patissier Helen Goh. Zij is ook te zien in het interview met Janny. Met Goh heeft hij ook het nieuwste boek Sweet gemaakt, waarin allemaal zoete recepten staan.

(Bron: ANP, website Ottolenghi)

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer